Door de vergrijzing in Nederland zijn er steeds meer mensen met aandoeningen die leiden tot stoornissen van de onderste extremiteiten – zoals arteriosclerose en diabetes mellitus. Deze aandoeningen kunnen uiteindelijk leiden tot een amputatie. Dit overkomt 20 op de 100.000 mensen in Nederland. Daarnaast vinden er amputaties plaats ten gevolge van ongevallen, kwaadaardige tumoren en infecties. Ook zijn er mensen met een congenitale amputatie. Mensen met een amputatiestomp dragen vaak een prothese, voorgeschreven tijdens een – meestal lange – multidisciplinaire behandeling.

In deze tweede druk leggen de auteurs een relatie tussen de chirurgische procedures ten aanzien van amputaties en de revalidatie van de geamputeerde. Naast epidemiologische aspecten worden de chirurgische aspecten uitvoerig beschreven vanuit de vaatchirurgische, traumatologische en oncologische benadering. Daarnaast behandelt dit boek revalidatiegeneeskundige, paramedische, prothesetechnische en biomechanische onderwerpen.Productomschrijving
In dit boek wordt een relatie gelegd tussen de chirurgische procedures en de revalidatie van de geamputeerde. De tweede druk is een geactualiseerde uitgave, waaraan ten opzichte van de eerste druk twee nieuwe hoofdstukken zijn toegevoegd: seksualiteit en nieuwe ontwikkelingen.


Productdetails
Titel: amputatie en prothesiologie van de onderste extremiteit
Auteur: geertzen, j., j.s. rietman
Druk/editie: 2 Aantal pagina's 528
ISBN 10: 9059310993
ISBN 13: 9789059310995
Uitgever: Boom Lemma
Taal: Nederlands
Genre: Geneeskundige Specialismen

 

Meer inkijkvoorbeelden  (12) op  bol.com