Het Roessingh is een revalidatiecentrum dat gespecialiseerd is in het behandelen van mensen met problemen op het gebied van houding en beweging. Er worden mensen behandeld met allerlei vormen van handicaps, van licht tot zwaar, zichtbaar en onzichtbaar.
Zowel volwassenen als kinderen kunnen in Het Roessingh klinisch en poliklinisch behandeld worden. Bovendien kunnen mensen met chronische pijnklachten en chronische vermoeidheid in het centrum terecht.

Organisatie

Het Roessingh bestaat uit zes organisatorische eenheden, de zogenaamde Resultaat Verantwoordelijke Eenheden (RVE's). Een RVE bestaat uit behandelaars, revalidatieartsen en verpleging/verzorging, en wordt aangestuurd door een procesmanager en een medisch coördinator. Elke RVE bevat een aantal patiëntenstromen die gekoppeld zijn aan een bepaalde diagnose of doelgroep.
De duale managementstructuur van de RVE's is in de topstructuur vastgelegd in de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van de raad van bestuur met de medisch directeur.

Bekijk het portaal van Het Roessingh voor een overzicht van alle organisatieonderdelen en directe samenwerkingspartners.