In het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) worden volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking behandeld en begeleid, met als doel optimale zelfstandigheid.

Het RRC is gevestigd in Leiden en Alphen aan den Rijn. In Leiden zijn diverse poliklinische afdelingen voor kinderrevalidatie, volwassenenrevalidatie, hart- en longrevalidatie. Voor volwassenen is er tevens een kliniek met 40 bedden. In Alphen aan den Rijn is een poliklinisch revalidatiecentrum voor volwassenen.

Het RRC beschikt over moderne voorzieningen. In Leiden zijn onder meer een sporthal van Olympische afmetingen en een zwembad met een in hoogte verstelbare bodem.

Het verzorgingsgebied van het RRC is Zuid-Holland Noord, ofwel de regio Leiden en omstreken, de Duin- en Bollenstreek en de Rijnstreek. De afdeling Hart- en Longrevalidatie speelt bovenregionaal een belangrijke rol en is gespecialiseerd in meervoudige en complexe problematiek. De kinderrevalidatie werkt intensief samen met de Mytylschool de Thermiek. Er zijn nauwe samenwerkingsbanden met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

In Alphen aan den Rijn heeft het Rijnlands Revalidatie Centrum een poliklinisch revalidatiecentrum voor volwassenen. Het is gevestigd in een vleugel van het Rijnland Ziekenhuis in Alphen.

naar de website Rijnlands Revalidatie Centrum