Goede zorg voor de patiënt en diensten van topkwaliteit: dat is waar Medisch Centrum Alkmaar (MCA) voor staat. Patiënten kunnen, onder alle omstandigheden, rekenen op een goede behandeling en service. Veelvoorkomende behandelingen zijn zo georganiseerd, dat de patiënt snel en adequaat wordt geholpen. Chronisch zieken krijgen de begeleiding en continuïteit in zorg die zij nodig hebben, dicht bij huis. Onder het motto ‘alles onder één dak’ werkt MCA bovendien aan de allerbeste zorg voor oncologische patiënten: van diagnostiek, onderzoek, behandeling en zorg tot nazorg. Spoedeisende zorg van hoog niveau en bijvoorbeeld een gespecialiseerd hart-longcentrum maken het plaatje van een nagenoeg allesomvattend zorgaanbod compleet. Dankzij goede samenwerking met zorgpartners in de regio kunnen patiënten vertrouwen op een gedegen totaalzorg. Daarnaast is MCA een stimulerende en aantrekkelijke werkplek voor zorg- en andere professionals.

groot algemeen ziekenhuis
Met 889 bedden, ruim 3500 medewerkers en tweehonderd specialisten is MCA een van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland. Het richt zich primair op de regio Noord-Holland Noord, een gebied met ruim 600.000 inwoners. Voor diagnostiek kan een groot deel daarvan ook terecht bij Diagnostisch Centrum Heerhugowaard, onderdeel van MCA.

topklinische zorg
MCA is er trots op topklinische zorg te kunnen bieden: voor neurochirurgie, radiotherapie, dotteren, IVF, dialyse en traumatologie vinden inwoners uit een grote regio dicht bij huis een kwalitatief hoogwaardig ziekenhuis met deskundige medewerkers. Vanzelfsprekend investeert MCA in geavanceerde apparatuur die bijdraagt aan het hoge niveau van zorg.

opleiding en onderwijs
Gezonde nieuwsgierigheid: optimaal leren in de klinische praktijk. Onder die vlag coördineert Foreest Medical School, het eigen opleidingsinstituut, alle activiteiten op het gebied van onderwijs en opleidingen van MCA. Daarbij werken we nauw samen met AMC en VU medisch centrum, regionale onderwijsinstellingen, collega-zorginstellingen en zorgverzekeraars.

onze patiënten
In ons streven onze zorg te optimaliseren, vragen we patiënten met enquêtes en in vraaggesprekken naar hun mening over MCA. Ook de patiëntenadviesraad levert met suggesties een bijdrage aan verdere verbetering.

Naar de website Medisch Centrum Alkmaar

revalidatie