Amputees.nl

om dat te doen wat ieder normaal mens ook kan

Articles

Sport, Rolstoelsportvereniging V.I.O.S. ’82 Alkmaar

Rolstoelsportvereniging V.I.O.S. ’82  is een vereniging voor mensen met een lichamelijke handicap, die hockey of basketbal spelen. Het is de ENIGE vereniging voor rolstoelsport in Alkmaar.

Hockey wordt er voornamelijk gespeeld door mensen met een spierziekte en wordt gedaan in hun eigen elektrische rolstoel.
De basketballers spelen in een handbewogen rolstoel.

Het leuke aan sporten bij onze vereniging is o.a.:

- Er wordt gemengd en geïntegreerd gesport: in de teams vind je jong en oud; mannen  en vrouwen. Bij de basketballers kom je mensen met èn zonder beperking tegen.

- We hebben leden die alleen een balletje komen spelen tijdens de training, maar óók leden die, lekker fanatiek, de competitie in gaan.

Op de dinsdagavond, van 19.00 – 20.30 uur, wordt er met veel plezier getraind in sporthal de “Hoornse Vaart”, Hertog Aalbrechtlaan 4, 1823 DL Alkmaar.

De hockeyers spelen 5 maal per jaar voor de competitie bij verschillende verenigingen in Noord-Holland.
De Rolstoelbasketballers spelen landelijk, in competitieverband. Het basketbalteam speelt zo’n tien toernooidagen (op de zaterdag) per seizoen.

De hockeyers worden regelmatig kampioen en ook werden zij uitgenodigd voor de landelijke kampioenschappen. Bij de basketballers zien we een positieve ontwikkeling: V.I.O.S. `82 is een vereniging waarmee rekening gehouden moet worden!

De afgelopen jaren hebben we steun gehad van een aantal sponsors.
Zij deden dit door het geven van geld of  door bijvoorbeeld het schenken van basketballen of lichte hockeysticks.
Als trouwe sponsors kunnen wij noemen: B&S Autoaanpassingen te Uitgeest/Hoorn, Orthopedie-Techniek te Heiloo, Emcart Sport te Avenhorn/Veenendaal, Motaal Aluminium te Limmen en de Gemeente Alkmaar.

Kom eens langs om mee te doen tijdens een training of om een wedstrijd te volgen tijdens een thuisdag!
Neem [hier] contact met Rolstoelsportvereniging V.I.O.S. ’82 op.